Välkommen till Glasberga Sjöstad

Glasberga Sjöstad är en välkomnande stadsdel i trivsam och vacker boendemiljö. Området som tidigare varit obebyggd, har nyligen börjat byggas upp från grunden med småskalig och enhetlig arkitektur i fokus. Stadsdelen präglas av en levande omgivning med närhet till vatten och det Sörmländska böljande landskapet. Glasberga Sjöstad är ett område för alla, stora som små. Åkrar, ängar, skogsområden och sjöar lockar till motion, äventyr, avslappning, bad och fiske. Kommande lekplats, fotbollsplan, gång- och cykelvägar kommer att göra området familjevänligt och lättillgängligt. Förskolan "mitt i byn" har plats för 140 barn i åldrarna 1-5 år och för att skapa extra trygghet tillämpas "Lugna gatan-principen" i hela området. Det innebär att gatubilden anpassas för att ta hänsyn till gående och barn.


Kommunikation

Stadsdelen ligger i östra Södertälje med 20 minuters resväg med pendeltåg till centrala Stockholm. Med bil via E4:an tar resan knappt 30 minuter. På andra sidan E4:an, vid Morabergs handelsplats, finns ett stort utbud av service, restauranger och butiker. Buss 759 avgår från Glasberga till bland annat Östertälje Station och Södertälje centrum där det dessutom finns gott om gallerior, hotell, caféer och restauranger.


Närservice

Serviceutbudet i närheten av området är gott. Huvudgatan i Glasberga mynnar ut i en liten torgplats med bland annat Glasbergas förskola. På andra sidan E4:an finns Morabergs handelsplats med ett stort utbud av service, butiker och restauranger. Här finns bland annat en stormarknad med byggmaterial, handelsträdgård, bilservice och elektronikbutiker.

I Södertälje centrum finns det gallerior, restauranger, hotell, caféer och allt annat som en stadskärna kan erbjuda.

Intresseanmälan




Mäklare

Nursel Gündüz

Reg. Fastighetsmäklare

Mobil: 073 - 352 71 71

nursel.gunduz@maklarringen.se